Expressen: Oblivion High ”fantastik av bästa märke”

Vi har blivit recenserade i Expressen av Hanna Höglund, och herreduminje en sådan recension sedan!

Det börjar som mysig urban fantasy med en näckenfigur som börjar högstadiet i Upplands Väsby och slutar i en kritisk analys av betraktarens vuxna och förfrämligade öga i förhållande till japanskt lolitamode.

Det var nästan så man fick slå upp boken igen och kolla om allt hon skriver faktiskt stämmer – det låter så POLITISKT och så… ÖVERTYGANDE när vi själva trots allt mest har gjort en underhållande historia. Fast sedan kommer man ju på att allt det här hon skriver om, det har vi ju också pratat om under alla de här åren vi har jobbat med serien, och på nåt sätt har det ju uppenbarligen hamnat där, i berättelsen. Fast så invävt att vi nästan inte var medvetna om det själv. För alltså, det är inte så att vi går omkring och diskuterar seriens ”subversiva potential” på studion, där är det mera som ”vilken av de här vinklarna är hetare” eller ”med vilken karaktär blir det sorgligast om han eller hon dör?”

Finaste berömmet i hela recensionen är den här meningen, som inkluderar bägge våra hantverk helt integrerade i varandra: ”varm och rolig – och filmiskt, rytmiskt och rappt berättad”.
HURRA!

Läs hela texten här.

Lämna en kommentar

Under Oblivion High, Press

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s