Konsten att stoppa huvudet i sanden…


En gång om året ger Illustratörcentrum ut en katalog där medlemmarna kan köpa var sitt uppslag och visa upp sina konster efter bästa förmåga. Att vara med är långt ifrån gratis och på gränsen till vad en fattig serietecknare kan betala, men ändå mycket billigt jämfört med de böckerna som ett visst bokförlag som specialiserat sig på reklambranchen tar för liknande exponering.

Deadlinen närmar sig med hoppsa-steg men jag är, två veckors intensiva tankearbete till trots, inte ett steg närmare målet. Däremot har jag tillbringat mycket tid på Facebook och diskuterat en illustration (fan art för att sänka nivån ytterligare…)  och såvida jag borde färglägga den eller inte. Det finns verkligen inga gränser för kreativiteten när det gäller att ducka för obehagliga beslut  eller jobba mot en deadline som MÅSTE hållas :3

Hur som helst, nu när katten ändå är på bordet kan jag passa på att lägga upp ett slags ”steg-för-steg” -redovisning om mina våndor:

Det hela började med en ‘Mission 5: Cyberpunk’ på Comic Punks, en blogg där vi ger varandra specifika uppdrag som ska lösas inom två veckor (dock har det på senaste tiden varit lite slappt p gr a massiv arbetsbörda för alla inblandade på våra ”riktiga” jobb). Ganska snabbt kunde jag konstatera att 1) min cyberpunk hade morfat till steampunk samt att 2) Jin såg ut som en Mad Hatter (uppenbarligen hade jag fortfarande tidigare Mission 3: Alice in Wonderland i huvudet). Första blyertskissen blev såhär. Orkade inte tuscha på papper utan gjorde det istället i CS5. Här även två bilder under arbetets gång:

… och så lite raster för att piffa upp kugghjulen:

Och nu när jag borde klämma ut något helt fantastiskt till katalogen sitter jag alltså och undrar om jag borde färglägga bilden eller inte. Testar lite:

Fick, hur som helst, en hel del riktigt bra råd från kollegor på FB angående just färgläggning i sepiastil ❤ ❤ ❤

9 kommentarer

Under japansk populärkultur

9 svar till “Konsten att stoppa huvudet i sanden…

 1. Wohoo!! ser riktigt episkt ut!!
  Men oh, det där illustratörcentrumet verkar coolt! Får samla mina slantar. XD;

  • Ang Illustratörcentrumet; funkar tydligen bra för vissa, inte så bra för mig. Antingen intresserar min stil inte den typen av kunder som browsar där eller så uppdaterar jag inte tillräckligt ofta. Känns bara som man drunknar bland alla bilder…

 2. Ack, jag förstår! : (
  Förresten, är dessa två dina OCs? Kan man få veta mer om de? Skulle vara jättekul!

  • Oh nej, inte alls! chaos och Jin Uzuki är två spelbara karaktärer från Monoliths speltrilogi Xenosaga (min all-time favourite på videospelfronten). Kolla gärna upp Xenosaga på Wikipedia, tyvärr skriver jag detta på WP mobilapp och det är jättebökigt att länka 😦

 3. Ohh jag är en inbiten J-rpg nörd så jag känner till Xenosaga-serien! dock har jag inte spelat någon av dem tyvärr. : ( Ska skaffa Xenoblade till Wii tho, fast jag tror den inte riktigt räknas då dne mer är en spirituell uppföljare eller någotvad jag förstått.

  • Haha, precis, Xenoblade har inget med Xenosaga-sviten att göra utom att en hel del teammeddlemmar har hängt med ända sedan Xenogears-tiden ^_^

   Xenoblade var riktigt, riktigt bra också. Jag varvade den två gånger O_O . Har på vår finska blog skrivit ganska mycket om den i jämförelse med Final Fantasy XIII, som enligt min mening trots sin lysande grafik förlorar mot Xenoblade på alla fronter… vore roligt att höra vad du tycker, och varför!
   BTW, har påbörjat en ny Jin-fanart, på finska bloggen: http://msmandu.blogspot.se/2012/04/xenosaga-fan-art-osa-2.html och det gjorde mig så sugen på att få spela Xenosaga igen att jag gick och beställde Xenosaga I & II för DS från Japan, trots att jag inte kan japanska. Återstå att se hur jag lyckas spela den.

   P.S. Glöm inte att skaffa en riktig kontroll också, mam vill inte vifta runt med den där fåniga saken då det krävs fingerspetskänsla i vissa situationer…

 4. Waah! Han är en riktigt pudding när du ritar honom! *touches chest*

  Oh gosh, gämfört med XIII-2 var XIII nästan ett mästerverk though, så det FINNs värre. XDD;
  Jag var lite besviken på XIII då MAN INTE FICK GÅ TILLBAKA till alla ställen man gillade. Got no chance to explore. : ( Och designerna var så pliffriga och jobbigt sterilt sci-fi att jag inte kunde ta den till mig. Men jag gillade det annars så hatade stridsystemet jättemycket, jag gillar hur det krävde timing och strategisk omstrukturering av teamet, men jag ser mer fram emot Nomura’s team med FF Versus XIII (REAL TIME FIGHTING PEOPLE, REAL TIME+första öppet homosexuella huvudpersonen i FF evver!!). För mig klådde XIII i alla fall X (BLURGHK).

  Oh mitt spelrum är ganska välutrustat! XD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s