På upptäcksfärd i andra världar…

Jag storyboardar för fullt på andra delen av svenska Oblivion High som till stor del handlar om Näckens bakgrund och hans undervattensvärld. Så jag ställs inför frågor som hur ser undervattensnötkreatur eller odödliga fruktbarhetsgudinnor ut.

I den andra halvan av bok 2 (vilket motsvarar den finska vol 4) har tjejernas vardagsliv helt kastats uppåner, och vi får även veta vem det är som håller stackars Masato i fångenskap, och varför. Vad har förresten Bäckahästen och Staffan för relation, och är Näcken ansvarig för Staffans försvinnande? Och vad kommer att hända nu när Näcken börjat få tillbaka sitt minne?

2 kommentarer

Under nordisk mytologi, Oblivion High

2 svar till “På upptäcksfärd i andra världar…

 1. Wohoo låter som superintressant research!!
  Jag kan passa på att tipsa om Spiderwick’s fälthandbok som är extremt skickligt illustrerad! Tänker mest på sidorna om bäckahästen och illustratörens naturtrogna tolkning av denne, men den är riktigt inspirerande och finns på biblioteken om man inte orkar köpa! XD
  Jag har senare börjat kolla på forskares tolkningar utifrån skeletten av valarnas förfäder som var fyrbenta land-däggdjur… vilket är riktigt fascinerande. Man har hittat skeletten till flertal steg i evolutionen därimellan, kanske kan vara till hjälp!
  Och på tal om fruktbarhetsgudinnor, såg en hel del coola gamla statyer av Artemis när jag besökte Ephesus förra året…. OK SKA SLUTA NÖRDA *gets punched*

  Jag hoppas verkligen få se mer av OH snart! Ska bli kul att se hur det utvecklar sig för karaktärerna! Keep up the good work!

  • Wow, och tack, de här länkarna är ju GULD! Beställde precis fälthantboken (lär ju komma till användning även i andra sammanhang) och ska googla lite skeletal utveckling nu.
   Och nej, man kan aldrig nörda för mycket!

   Hoppas att du gillar nästa del av OH, känns som det är nu som vi är klara med karaktärpresentationerna och storyn kickar igång på _riktigt_ ^_^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s