Klara, färdiga, läs manga!


På tal om Elise Rosbergs kulturgärning, som Nina skrev om i samband med UppCon, har jag äntligen haft tid att läsa antologin Klara, färdiga, Manga! under min semester. Man blir så himla glad och lite avundsjuk, glad för att nivån är så hög som den är, särskilt i vuxenklassen förstås. Och avis för att den här typen av möjligheter för serietecknare inte fanns när man själv var liten – för om de som nu publicerades i juniorklassen fortsätter satsa kan de gå HUR långt som helst, kanske till och med internationellt så småningom.
Och vad jag gillade bäst? Svårt att välja nån enskild, så många av tecknarna är ju på så hög nivå. Men Joakim Wallers berättelse om en golfare som blir blind fastnade jag särskilt för, trots att just berättelser om golf inte normalt är bland min mest högprioriterade läsning. Men den handlade om hopp och vänskap på otroligt få sidor och var berättad på ett sätt som satte sig. Och så finns det en väldigt rolig fågel med också.
KFM är alltså en antologi med vinnare ur tävlingen med samma namn, arrangerad av Wasabi Press som också har andra grymma projekt på gång, kolla gärna på sajten. Man får bara hoppas att också antologierna blir fler. En både positiv och negativ sak är att Klara, färdiga, Manga! är gratis. Det är förstås fantastiskt, men jag oroar mig för att den blir svår att distribuera på ställen som är vana att ta betalt för böckerna.
På sajten kan man dock både läsa boken digitalt och beställa hem ett fysiskt exemplar för bara priset av portot – 33 kronor. Rekommenderas!

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s