Det övernaturliga Stockholm i Enköping

enkopingSanna

I går kväll besökte vi den sprillans uppfräschade serieavdelningen på biblioteket i ett insnöat Enköping för att prata om serieskapande med seriebibliotekarien Sanna Valapuro och serieskaparen Ola Skogäng. Ola står bakom serien om Theos ockulta kuriositeter och jobbar därmed precis som vi (fast kanske lite snyggare, va? FÄRG!!!) med övernaturliga inslag i Storstockholmsk miljö.

Sanna tog bilden ovan, som vi har valt här för att vi ser snygga ut, fast den ger sken av att vi signerade jättemycket och så – det gjorde vi inte alls, och det är som det ska vara: man kan ju LÅNA böcker på bibliotek i stället för att köpa ett eget exemplar. Eftersom både Nina och jag är bibliotekslampor som besöker och älskar alla bibliotek vi kommer åt ser vi inget fel i detta.

Slänger även ut ett foto jag snott av Sanna som ger en antydan om hur jäkla bra seriehörnan på Enköpingsbibblan är (observera Ola Skogäng-dekoren):

enkoping

På tal om bibliotekslampighet har Sanna också slöjdat denna otroliga seriebibliotekslampa av en rispapperslampa och ett gäng gamla serier. ÄLSKAR DEN.

photo

Efteråt SLUKADE vi en thaibuffet och SPRANG iväg till stationen. Kvar bakom restaurangens fönster satt Ola och Sanna häpet kvar med tecknarkollegan Daniel Thollin mellan sig – en tungviktare precis som Ola, som trots detta bara liksom hängde lite casually på bibblan med oss denna kväll.

En toppenkväll på alla vis – ska inte vi komma till ert bibliotek också, snart?

photo(1)

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s